Knapp_boogbook.jpgKnapp_Nordkapp Safari.jpgKnapp_aktuelt.jpg

 

NORDKAPP – VED VERDENS ENDE

mer enn 200 000 turister får årlig med seg uforglemmelige øyeblikk på Nordkapp.

Nordkapplatået er en klippe på Magerøya i Finnmark  og Nordkapp kommune. Den 308 meter høye, bratte klippen strekker seg mektig opp av Barentshavet og er endepunktet mot ishavet i nord. Stedet er gjerne omtalt som det nordligste punktet i Europa. Knivskjelodden er imidlertid rundt 1380 meter lenger nord, og er dermed det kontinentale Europas egentlige nordpunkt.

Nordkapp er et attraktivt turistmål med et eget turistsenter med utstillinger og film fra stedets historie. Nordkapp er nok det norske navnet som er mest kjent utenfor Norges grenser. Platået besøkes årlig av over 200 000 turister. Gjestene her får med seg helårs naturopplevelser de sent vil glemme. Foretrekker du Nordkapp i fantastisk midnattsol eller under et dansende nordlys? Begge opplevelsene kan definitivt anbefales på det varmeste.

Magerøya fikk fastlandsforbindelse 15. juni 1999. Veien til Nordkapp er åpen for fri ferdsel hele året unntatt i perioden ca. 01.11 - ca. 30.04 (vinterhalvåret). Når den første snøen kommer stenges veien for fri ferdsel. I denne perioden er du velkommen til å bli med den daglige rutebussen fra Honningsvåg til Nordkapp. Men husk å reservere plass dagen før innen kl. 15.00. Dette kan du gjøre hos Turistinformasjonen /Nordkapp Reiseliv på tlf. +47 78 47 70 30!

Finnmark.com finner du nyttig informasjon angående blant annet transportmidler, priser og åpningstider.

 

SKARSVÅG - VERDENS NORDLIGSTE FISKEVÆR
Kirkeporten Camping, Storvannsveien 2, 9763 Skarsvåg. Mobil +47 90 96 06 48. E-post: post@kirkeporten.no